در تئاتر، نمیدانید که بازیگران در پشت صحنه چه کار میکنند و فقط آنچه را که نمایش میدهند، میبینید. همین قضیه در مورد وبسایت و اپلیکیشن نیز وجود دارد. توسعه بکاند در واقع چیزی است که در پشت صحنه اتفاق میافتد. برای اینکه بدانید توسعهدهنده بکاند کیست و چه مهارتهایی باید داشته باشد، تا انتهای این پست همراه ما باشید.
توسعهدهنده بکاند کیست ؟
Back-end Development به توسعه سمت سرور اشاره دارد. این اصطلاح برای فعالیتهای پشت صحنه، هنگام انجام هر عملی که در وبسایت و اپلیکیشن اتفاق میافتد، استفاده میشود. توسعهدهنده بکاند عمدتا با سمت سرور یک صفحه وب یا برنامه سروکار دارد. یک توسعهدهنده بکاند، مسئولیت اطمینان از پیکربندی صحیح آنچه که در پس زمینه رخ میدهد را بر عهده دارد.
توسعهدهنده بکاند، بر پایگاههای داده، اسکریپت نویسی و معماری وبسایتها تمرکز دارد. کدی که توسط توسعهدهندگان بکاند نوشته شده است به برقراری ارتباط اطلاعات پایگاه داده و مرورگر کمک میکند.
توسعهدهندگان Back-End مسئول انتقال پایگاههای داده، تعیین کننده سرعت و کارایی هستند. آنها برای اطمینان از سرعت بارگیری برنامه یا صفحه وب، تصاویر، پیوندها، محتوا و رسانه را بهینه میکنند. علاوه بر این، آنها به فشرده سازی پروندهها و پوشههای بزرگ تمایل دارند.
برای مثال شما در حال خواندن این پست هستید. قلمها، رنگها، طرحها و … نمای اصلی این صفحه هستند. در حالی که محتوای این پست از سرور ارائه شده و از یک پایگاه داده دریافت میشود.
مهارتهای موردنیاز یک توسعهدهنده Back-end:
یک توسعهدهنده بکاند در ابتدا باید با مفاهیم ابتدایی، آشنایی داشته باشد. باید بداند که:
- اینترنت چگونه کار میکند؟
- HTTP چیست؟
- مرورگرها چگونه کار میکنند؟
- DNS چیست و چگونه کار میکند؟
- نام دامنه چیست؟
- میزبانی وب چیست؟
وی همچنین باید یک دانش پایه از توسعه فرانتاند شامل Html,Cssو JavaScript داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر در این باره پست توسعهدهنده فرانتاند را بخوانید.
در مرحله بعد باید دانشی از سیستم عاملها و مفاهیم اصلی آنها پیدا کند.
بعد از کسب این دانشها باید یک زبان برنامهنویسی یاد بگیرد. زبانهای برنامهنویسی بکاند:
Rust، Go، Java، C#، PHP، JavaScript، Phyton، Ruby
پس از یادگیری زبان برنامهنویسی باید کار با سیستمهای ورژن کنترل مانند گیت را یاد بگیرد.
در ادامه باید یک دیتابیس از لیست زیر یاد بگیرد و با آن به خوبی کار کند تا تسلط کافی را پیدا کند.
PostgreSQL، MySQL، MariaDB، MS SQL، Oracle
در مرحله بعد باید جزییات بیشتری درباره دیتابیس بهدست آورد، باید در مورد ORMs، ACID، Transaction و سایر جزییات بیشتر بداند.
بعد نوبت به API ها میرسد، باید پروتکلهای REST، SOAP، JSON APIs را به خوبی بداند.
همچنین باید درباره cahching و جزییات آن مانند Client side، CDN، Server side اطلاعات داشته باشد.
در ادامه باید دانشی از امنیت وب را به خود اضافه کند و مهارتی در Testing به دست آورد.
مزایای توسعهدهنده بکاند:
• شما قادر خواهید بود به بکاند هر وبسایت یا برنامهای دسترسی پیدا کنید.
• هر وقت کسی بخواهد به سیستم حمله کند، میتوانید به راحتی یادداشت کنید.
• شما یک گام جلوتر خواهید بود تا یک full stack developer باشید.
• تقاضای توسعه دهندگان Back End بیشتر از توسعه دهندگان Front-End است.
• با دانش بالایی که کسب کردهاید، به راحتی قادر به ساخت هر چیزی خواهید بود.
شما باید توسعه و کدنویسی را با اشتیاق، تعهد و مسئولیت انجام دهید. اگر تشنهی این کار نیستید، بهتر است شروع به تغییر کنید. نوشتن کدها به پشتکار و حوصله زیادی نیاز دارد. قبل از تصمیم برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده back-end، همیشه به یاد داشته باشید که باید در فناوری و تکنولوژیهای front-end مهارت داشته باشید. فرانتاند بنیادی از کارهایی است که باید در بکاند انجام شود. منابع بسیاری در اینترنت وجود دارد که میتواند نقش مهمی در کمک به شما داشته باشد.
نتیجهگیری:
پس از جمعآوری همه اینها و به دست آوردن همه آنچه نیاز دارید، سپس میتوانید خود را به عنوان یک توسعهدهنده بکاند بشناسید. امیدواریم که درک کرده باشید توسعهدهنده بکاند کیست و چه مسیری را باید طی کند. به یاد داشته باشید که هیچوقت برای شروع دیر نیست و میتوانید با مهارتی که در هر یک از زبانها دارید، طبق مسیر گفته شده پیش بروید و به یک توسعهدهنده بکاند حرفهای تبدیل شوید. شما میتوانید مسیر کاملتری را در سایت roadmap مشاهده کنید.